×
Co hledáte?
Úvod . Události . Jazyková exkurze do Prahy pro 3. a 4. ročník

Jazyková exkurze do Prahy pro 3. a 4. ročník

04. 02. 2015

„Exkurze není výlet!“ S těmito slovy nám zadaly naše jazykářky témata minireferátů. Ve dvojicích jsme si předem připravili stručné informace k nejrůznějším zajímavostem, na které jsme při našem putování hlavním městem narazili. Na hodinách německého a anglického jazyka jsme se v předstihu dozvěděli také to, jak se jednotlivé pamětihodnosti nazývají v jazyce, který studujeme.

Vystoupili jsme u Strahovského kláštera a přes areál Pražského hradu jsme se vydali na Královskou cestu, zašli jsme i ke Karolinu a na Václavské náměstí. Dotěrné otázky týkající se památek a historie měla paní učitelka Mutinská. Cestou jsme neopomenuli ani mnohá literární zastavení, např. v Nerudově ulici či na Kampě, kde naše referáty doplnila zajímavostmi paní učitelka Strejčková.

Pořádně jsme za celý den promrzli, ale závěr naší exkurze nás rozehřál. Navštívili jsme moc milé představení A. Goldflama v Ypsilonce „Babička se vrací aneb Dichtung und Wahrheit“. Seznámili jsme se tak netradičně nejen s tradičním dílem B. Němcové, ale mnozí z nás také poprvé na vlastní oči viděli herce, které známe jenom z obrazovek. Den to byl náročný a pro mnohé nezapomenutelný.

(FOTO: O. Soukup, 4. roč.)

Další aktuality

Hi20-inzerátStáhnout nabídkové-řízení-Hyundai-i20Stáhnout

Připomeňme si první ročník festivalu, který byl plný radosti a sounáležitosti. Všem ...

zápis-o-průběhu-a-vysledku volebStáhnout

Další aktuality