×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . Chovatelská přehlídka trofejí 2017 – Doupovské Hradiště

Chovatelská přehlídka trofejí 2017 – Doupovské Hradiště

01. 06. 2017

V rámci výstavy trofejí VLS, s.p. – divize Karlovy Vary dne 27. 5. 2017 proběhl již 10. ročník trubačské soutěže – Parforsní kňour. Letos dosáhla soutěž rekordní účasti 98 trubačů z celé ČR. Soutěž byla již tradičně rozdělena do kategorií dle věku trubačů, což je, na rozdíl od podobných soutěží, velký přínos, neboť soubory ZUŠ a středních škol nesoutěží proti souborům, hrajícím 10 i více let. Naši se letos “odvázali”. Z řad kmenového souboru Žluťásek se vyčlenily ještě dva menší a to Žlutická ruleta a Kluci z naší školky. Sólistů jsme do soutěže postavili 6 a dvojic 5. V soutěži souborů do 18 let náš Žluťásek výrazným bodovým rozdílem s přehledem zvítězil. Na paty mu 3. místem šlapala Žlutická ruleta. V jednotlivcích, ve tvrdé konkurenci, obsadili se shodným počtem bodů 3. místo Petr Starenko a Jiří Horník a 4. místo Lukáš Schejbal. Poděkování patří i našim začátečníkům, kteří do souboru plynule zapadli a svých hlasů se zhostili se ctí.

V rámci doprovodného programu celé výstavy se naše škola zapojila i do lesní pedagogiky. Na naučné stezce ČLOVĚK-LES-ZVĚŘ jsme na stanovišti „Od semínka po výrobek“ představili dětem, jak roste les, společně jsme poznávali dřevo a hádali u dřevěných výrobků, z jakého pochází dřeva. Pro nejmenší byl připraven dendrofon či dřevěné pexeso.

Závěrečná skladba – Černá od Josefa Selementa, přednesená všemi zúčastněnými trubači, byla důstojnou tečkou za příjemným, prosluněným dnem.

Další aktuality

Hi20-inzerátStáhnout nabídkové-řízení-Hyundai-i20Stáhnout

Připomeňme si první ročník festivalu, který byl plný radosti a sounáležitosti. Všem ...

zápis-o-průběhu-a-vysledku volebStáhnout

Další aktuality