×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . VIII. ročník národního kola soutěže YPEF (Young People in European Forests)

VIII. ročník národního kola soutěže YPEF (Young People in European Forests)

25. 06. 2018

Ve dnech 13.6. až 14.6. 2018 se žáci 2. ročníku Marek Bartůněk, Jiří Moucha a Stanislav Večeřa vydali do Kostelce nad Černými lesy, kde pod záštitou Fakulty lesnické a dřevařské v Praze probíhal již VIII. ročník národního kola soutěže YPEF (Young People in European Forests) – Mladí lidé v evropských lesích. Konkurence byla velká, protože se kluci utkali s těmi nejlepšími družstvy z celé České republiky.
Soutěžilo se ve třech disciplínách, a to z vědomostního testu z oblasti lesnictví, lesních ekosystémů a lesnické politiky evropských zemí. Druhou disciplínou byla praktická část, kde soutěžící prokázali vědomosti z oblasti botaniky, dendrologie, ochrany lesa, lesní těžby, dendrometrie, ekologie, myslivosti, pěstování lesa a dřevařství. Poslední disciplínou pak byla prezentace v anglickém jazyce na téma Deciduous trees and their composition in our forests. View for the future? – Listnaté dřeviny a jejich zastoupení v našich lesích. Výhled do budoucna?
Naši kluci se v tak velké konkurenci umístili na krásném 2. místě v kategorii starší žáci. Moc jim gratulujeme a přejeme mnoho úspěchů v dalším ročníku.

Další aktuality

Hi20-inzerátStáhnout nabídkové-řízení-Hyundai-i20Stáhnout

Připomeňme si první ročník festivalu, který byl plný radosti a sounáležitosti. Všem ...

zápis-o-průběhu-a-vysledku volebStáhnout

Další aktuality