×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . Jazyková exkurze Londýn

Jazyková exkurze Londýn

02. 10. 2019

V neděli 22.9. šestnáct žáků naší školy vyrazilo autobusem do Velké Británie na poznávací zájezd. Žáci statečně zvládli cestu dlouhou 18 hodin a v pondělí ráno je již přivítalo univerzitní město Oxford, kde si prohlédli Christ Church College, Natural History Museum of Oxford a také malebné centrum města s mnoha obchůdky, které samozřejmě lákaly k nákupům. Večer si konečně mohli oddechnout v útulných domovech hostitelských rodin.
V úterý dopoledne je čekal královský hrad Windsor a odpoledne si za občasného lijáku prohlíželi královskou botanickou zahradu v Londýně Kew Gardens. Třetí den výletu žáci prozkoumávali středověký hrad Warwick, který našim žákům odkryl nejedno tajemství ve sklepeních a také v rozsáhlých zahradách. Odpoledne se neslo ve znamení Williama Shakespeara a jeho rodiště, slavného města Stratford nad Avonou. Žáci si prohlédli dramatikův rodný dům, pak také obydlí, ve kterém žil s rodinou, a nakonec také kostelík Holy Trinity, ve kterém je pohřbený.
Poslední den patřil Londýnu. Všichni si užili cestu lodí po Temži do srdce velkoměsta, kde po projížďce na London Eye následovala procházka kolem budov Parlamentu, katedrály Westminster Abbey přes park až k Buckinghamskému paláci, odtud po bulváru The Mall na Trafalgarské náměstí a Leicester Square. Po krátké nákupní zastávce se všichni odebrali k řece a odpluli k O2 aréně na okraji města, kde povečeřeli a vydali se zpět do vlasti.

Další aktuality

Hi20-inzerátStáhnout nabídkové-řízení-Hyundai-i20Stáhnout

Připomeňme si první ročník festivalu, který byl plný radosti a sounáležitosti. Všem ...

zápis-o-průběhu-a-vysledku volebStáhnout

Další aktuality