×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . Místní kolo soutěže YPEF

Místní kolo soutěže YPEF

14. 03. 2024

Místní kolo soutěže YPEF (Young People in European Forests)

Jako již tradičně, tak i v letošním roce proběhlo na Střední lesnické škole Žlutice místní kolo 14. ročníku soutěže YPEF. Soutěžilo se v kategorii mladší a starší žáci, kteří zastupovali ZŠ a ZUŠ Žlutice, ZŠ Manětín, ZŠ Bochov, ZŠ Karlovy Vary 1. máje 1 a SLŠ Žlutice.

Tříčlenná družstva soutěžila v teoretických znalostech o lese a lesním prostředí a poznávali různé druhy přírodnin, na závěr je čekal praktický úkol týkající se odhadu vzdáleností.

V kategorii mladší žáci se utkalo mezi sebou 10 družstev na třetím místě se umístilo družstvo ze ZŠ a ZUŠ Žlutice ve složení Tereza Přesličková, Markéta Kopelentová a Simona Janošková, druhou příčku obsadila ZŠ Karlovy Vary, 1. máje 1, kterou zastupovali David Vlček, Jan Paďourek a Šimon Sobotka, na prvním místě se umístili žáci Lukáš Eret, Michal Čečrdle a Jan Zeman ze ZŠ Manětín, p.o.

V kategorii starší žáci se na třetím místě s velkým překvapením a dobrým výsledkem umístili kluci z 1. ročníku oboru Lesnictví Jiří Klementovič, Vojtěch Rázek a Daniel Šmídl. Druhé místo obsadili Jan Ďurica, Filip Kolbinger a Václav Zdanovec. První místo patří trojici Matyáš Vávra, Jakub Hnát a Jakub Neumann. Obě vítězná družstva postupují do regionálního kola, které se bude konat v květnu na Střední lesnické škole ve Žluticích, klukům budeme držet palce při reprezentaci naší školy.

Další aktuality

Hi20-inzerátStáhnout nabídkové-řízení-Hyundai-i20Stáhnout

Připomeňme si první ročník festivalu, který byl plný radosti a sounáležitosti. Všem ...

zápis-o-průběhu-a-vysledku volebStáhnout

Další aktuality