×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . Střední lesnická škola Žlutice na soutěži ve vábení jelenů v Salzburgu

Střední lesnická škola Žlutice na soutěži ve vábení jelenů v Salzburgu

10. 03. 2020

Střední lesnická škola Žlutice se zúčastnila Mezinárodní soutěže ve vábení jelenů, která se konala v rámci veletrhu Die Hohe Jagd & Fischerei v rakouském Salzburgu ve dnech 20.02. až 23. 02. 2020.

Českou republiku v soutěži reprezentovali Jan Petr, Tomáš Štěrba a Jakub Seidl, všichni tři jsou žáky Střední lesnické školy Žlutice, naší zatím největší líhně budoucích jelenářských nadějí.

Pro letošní ročník pořadatelé zvolili celkem tři disciplíny. Tou první byl mladý hledající jelen, druhou disciplínou byl jelen stojící u laní, kdy musel v průběhu zaznít také hlas říjné laně. Třetí nejtěžší disciplínou byla ukázka hlasů dvou přibližně stejně silných jelenů, kteří kráčejí pospolu a reagují na sebe, přičemž oba hlasy by měly být odlišitelné. Hlavní jelen by neměl končit úplně silným vítězným rykem, a hlavně by se zde u této disciplíny neměl ozvat hlas mladého jelena.

Letošního ročníku soutěže se účastnilo Rakousko, Německo, Slovinsko a Česko. Rozhodování měla na starosti pětičlenná porota a všechny hlasy byly poměrně vyrovnané. Všichni tři žáci Střední lesnické školy Žlutice podali perfektní výkony a bojovali jako lvi. Jakub Seidl se umístil na výborném třetím místě s celkovým součtem 74 bodů, o pár bodů s celkovým součtem 79 mu utekl jelenář z Rakouska Patrick Obersamer.

Jsme velice hrdí na žáky Střední lesnické školy Žlutice a přejeme jim do dalších soutěží mnoho úspěchů.

Myslivosti a Lesu Zdar!

 

 

 

 

Další aktuality

Hi20-inzerátStáhnout nabídkové-řízení-Hyundai-i20Stáhnout

Připomeňme si první ročník festivalu, který byl plný radosti a sounáležitosti. Všem ...

zápis-o-průběhu-a-vysledku volebStáhnout

Další aktuality