×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . Finále XIV. ročníku přehlídky České ručičky

Finále XIV. ročníku přehlídky České ručičky

18. 06. 2022

Přehlídka České ručičky každý rok reprezentuje nejprestižnější celostátní soutěže odborných dovedností v učebních oborech, jejichž absolventů je trvalý nedostatek na trhu práce. Všechna postupová kola vybraných soutěží, a především jejich finále jsou v průběhu celého školního roku monitorována. Jejich vítězové a zástupci příslušných středních odborných škol jsou vždy v červnu pozváni do Brna na slavnostní galavečer. Při této, v rámci celé České republiky, unikátní akci jsou všichni juniorští mistři svých řemesel pod jednou střechou oceněni prestižní zlatou plaketou Českých ručiček.

Ve středu 15. června 2022 jsme v Rotundě pavilonu A, brněnského veletržního areálu, oslavili další mladou generaci řemeslníků, jednalo se o ty nejlepší z řad žáků středních odborných škol, a to celkem v 19 oborech vzdělání z celé České republiky.

A letos na předávání cen nechyběla ani Střední lesnická škola Žlutice, p.o., kterou jako laureát zastupoval žák oboru Lesní mechanizátor Martin Hutaj, který díky své usilovné práci postupně vítězil v soutěžích až se probojoval ke zlaté plaketě ,,České ručičky 2022“. Své ocenění převzal Martin Hutaj z rukou hejtmana Jihomoravského krajeJan Grolicha, předsedy Českomoravské konfederace odborových svazů Josefa Středuli, prezidenta Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů České republiky Jana Wiesnera a zástupců z Ministerstva zemědělství a Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy.

Děkujeme Martinovi a jsme hrdi na to, že nejen reprezentoval Střední lesnickou školu Žlutice, ale i Karlovarský kraj.

Další aktuality

Hi20-inzerátStáhnout nabídkové-řízení-Hyundai-i20Stáhnout

Připomeňme si první ročník festivalu, který byl plný radosti a sounáležitosti. Všem ...

zápis-o-průběhu-a-vysledku volebStáhnout

Další aktuality