×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . EXKURZE tříd 1.A a 1.M Plzeň

EXKURZE tříd 1.A a 1.M Plzeň

30. 04. 2017

Dne 18.4.2017 se uskutečnila naše exkurze do Plzně, kde jsme navštívili Techmanii a ZOO. Hned po ránu nás chytlo silné sněžení a cesta se trochu zkomplikovala. Když jsme dorazili do Plzně, už jenom pršelo.

V Techmanii jsme dostali rozchod a každý se rozutekl do expozice na jinou světovou stranu. Ač se to nezdá, asi nejvíce nás zaujala expozice nakloněného domu, kde jsme se všichni vyblbli.

Dále jsme navštívili expozici optiky, virtuální reality, ale třeba i sportovní vědy.

Nakonec nás většina skončila v 3D planetáriu, které je součástí Techmanie a kde jsme si mohli na vlastní kůži vyzkoušet gyroskop, na kterém se trénují astronauti. Nutno podotknout, že většině z nás se udělalo nevolno.

Po krátké zastávce na plnohodnotné občerstvení u McDonaldu, kde se většina z nás přejedla až do mírného kalorického kómatu, jsme nabrali směr ZOO.

V ZOO jsme dostali rozchod a následoval stejný manévr, jako předtím – rozutéct se co nejrychleji a co nejdál. Navštívili jsme většinu pavilonů a výběhů, kde jsme viděli vše od jihoamerických myší až po africké hrochy. Zvítězil ale klasický statek nad ZOO, kde nás zaujali hlavně ryby v expozici Česká řeka a kozy v hladícím koutku. Dětská léta se holt nezapřou.

Vraceli jsme se sice unavení, ale šťastní a plni nových zážitků. I počasí se nakonec zlepšilo, protože když jsme se vraceli, po sněhu nebylo ani stopy.

M. Bartůněk, 1.A

Další aktuality

Hi20-inzerátStáhnout nabídkové-řízení-Hyundai-i20Stáhnout

Připomeňme si první ročník festivalu, který byl plný radosti a sounáležitosti. Všem ...

zápis-o-průběhu-a-vysledku volebStáhnout

Další aktuality