×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . Včelařská odborná exkurze

Včelařská odborná exkurze

01. 06. 2017

Ve čtvrtek 25.5.2017 se žáci z 2. a 3. ročníku oboru VČELAŘ zúčastnili odborné jednodenní exkurze. První zastávkou byla rodinná farma manželů Lískovcových v obci Nebřežiny nedaleko Plas. Zde se naši studenti seznámili s provozními metodami včelaření s nízkými a vysokými nástavky přímo v praxi.

Následovalo Západočeské muzeum v Plzni, kde probíhala velmi zajímavá výstava Společenský život hmyzu. Expozice umožnila nahlédnout do úžasného světa miniaturních, avšak o to zajímavějších tvorů společenského hmyzu a pozorovat celou škálu sociálního chování od primitivních forem až po vytváření vysoce organizovaných a strukturovaných společenství. Prostřednictvím textů, obrázků, fotografií, exponátů ve vitrínách a živého hmyzu v insektáriích přiblížila základní témata týkající se sociálního života hmyzu; převážně hmyzu eusociálního, tedy hmyzu žijícímu v důmyslně uspořádaných společenstvích, jejichž fungování je založeno na dělbě práce a spolupráci jedinců při zajišťování základních životních potřeb. Nejznámějšími představiteli tohoto hmyzu jsou termiti, vosy, mravenci a některé druhy včel. Poučná byla i poznávačka dřevin a bylin v městském parku.

Poslední zastávkou byla Školní zahrada v přírodním stylu – vybudovaná v areálu Mateřské školy v Manětíně. Byla bohatou inspirací pro stavbu hmyzího hotelu a ukázkou spolupráce více subjektů pro tvorbu obdobných projektů.

Další aktuality

Hi20-inzerátStáhnout nabídkové-řízení-Hyundai-i20Stáhnout

Připomeňme si první ročník festivalu, který byl plný radosti a sounáležitosti. Všem ...

zápis-o-průběhu-a-vysledku volebStáhnout

Další aktuality