×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . Dřevorubec junior 2019

Dřevorubec junior 2019

02. 05. 2019

Jako již tradičně i letos se odehrálo na půdě SLŠ a SOU Křivoklát Písky setkání mladých evropských dřevorubců, aby se zúčastnili soutěžní přehlídky žáků v práci s motorovou pilou. Soutěž Dřevorubec junior 2019 probíhala ve dnech 25 až 26. dubna.

Celkem soutěžilo 31 závodníků z pěti zemí, včetně soutěžících z Rakouska. Již tradiční závodníci z Polska bohužel letos nedorazili. Soutěž probíhala přesně v souladu s mezinárodními pravidly, podle kterých se soutěžilo v disciplínách: výměna řetězu, kombinovaný řez, přesný řez, odvětvování a kácení. Souběžně však také probíhaly doprovodné disciplíny jako hod sekyrou, práce s vyvážecí soupravou, řezání břichatkou, střelba na laserové střelnici, kterých se mohl zúčastnit každý, tedy i veřejnost.

Střední lesnickou školu Žlutice reprezentovali žáci 3. ročníku oboru Lesní mechanizátor Daniel Kuvik a Ivan Georgiev. Ani v letošním ročníku nezůstala Střední lesnická škola Žlutice pozadu a odvezla si krásná umístění. V disciplíně kácení obsadil 2. místo Daniel Kuvik. Při vyhlášení celkových výsledků za školy ČR, se SLŠ Žlutice umístila na 3. místě.

Celá akce proběhla v přátelském a sportovním duchu a mohla tak naplnit svůj hlavní cíl, a sice umožnit mladým dřevorubcům navázat přátelství s jejich evropskými kolegy a motivovat je k další práci a k dalšímu sebezdokonalování.

Děkujeme klukům za perfektní reprezentaci a všem učitelům odborného výcviku za jejich přípravu.

Další aktuality

Hi20-inzerátStáhnout nabídkové-řízení-Hyundai-i20Stáhnout

Připomeňme si první ročník festivalu, který byl plný radosti a sounáležitosti. Všem ...

zápis-o-průběhu-a-vysledku volebStáhnout

Další aktuality