×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . Mistrovství republiky ve vábení jelenů a ostatní zvěře

Mistrovství republiky ve vábení jelenů a ostatní zvěře

25. 06. 2019

Již tradičně poslední červnovou sobotu, 22.6.2019, se v prostorách Lesnického, mysliveckého a rybářského muzea Ohrada konaly jubilejní Národní myslivecké slavnosti – po záštitou ČMMJ a ve spolupráci s Národním zemědělským muzeem a Myslivostí, s.r.o.

Součástí programu bylo v dopoledních hodinách Mistrovství republiky ve vábení ostatní zvěře. Naši žáci dosáhli obrovských úspěchů, mistrem republiky se stal Jakub Seidl (2.A), na 3.místě se umístil čerstvý absolvent naší školy – František Greguš. Ostatní žáci obsadili od 4. do 13. místa. Miláčkem poroty i diváků se stal benjamínek Jakub Zíma, který všechny pobavil podáním netradičních hlasů zvířat – ovce, kozy, krkavce, psa, osla, slepice apod., a za svůj výkon získal speciální cenu – cínový talíř s rytinou.

V odpoledních hodinách proběhlo Mistrovství republiky ve vábení jelenů, které bývá prestižní událostí roku. Při účasti 21 vábičů, z toho 12 zástupců – současných žáků či nedávných absolventů SLŠ Žlutice, byla soutěž dvoukolová. Mistrem republiky se stal Jan Brtník. Naši chlapci se neztratili – 6.místo Michal Mašát, 7.místo František Eliáš (1.A), 7.místo Kamil Václavík (3.A), 10.místo Matěj Lorenz, 12.místo Václav Černý (1.A), 13.místo Václav Ksandr (1.A), na 14.místě současně Jakub Zíma (1.A), Jakub Seidl (2.A) a Jan Petr (3.A), na 15.místě Jiří Bláha a Martin Bedrník (1.A), 16.místo Matěj Blecha (1.A) a 17.místo Josef Novotný (3.A). Součástí této soutěže byla i novinka, vábení jelenů v podání žen, které vyhrála Kateřina Volrábová.

Další aktuality

Hi20-inzerátStáhnout nabídkové-řízení-Hyundai-i20Stáhnout

Připomeňme si první ročník festivalu, který byl plný radosti a sounáležitosti. Všem ...

zápis-o-průběhu-a-vysledku volebStáhnout

Další aktuality