×
Co hledáte?
Úvod . Aktuality . Evropského finále mezinárodní soutěže YPEF (Young People in European Forests)

Evropského finále mezinárodní soutěže YPEF (Young People in European Forests)

01. 10. 2019

Evropského finále soutěže YPEF se v letošním roce úspěšně zhostila Česká republika. V pořadí již IX. ročník proběhl ve dnech 24. – 27. září 2019 v Rekreačním zařízení Olšina u Vojenských lesů a statků, s. p. Tohoto finále se účastnili soutěžící z Polska, Maďarska, Rumunska, Ukrajiny, Estonska a Litvy. Českou republiku reprezentovalo vítězné družstvo z národního kola ve složení Marek Bartůněk, Jiří Moucha a Stanislav Večera ze Střední lesnické školy Žlutice.
Po oficiálním odstartování soutěže proběhla soutěž národních týmů. Letošním aktuálním tématem prezentací, jež byly následně hodnoceny členy mezinárodní komise YPEF, byla „Voda a les“. Do hodnocení výsledků se také započítával odpolední písemný test složený z otázek dle učebních textů přímo určených pro evropské finále. Večer následovali dobrovolné prezentace národních týmů, jež představili lesnictví a kulturu jednotlivých zemí.
Druhý den byli účastníci rozlosování do mezinárodních týmů a soutěžili v různých praktických dovednost, jako bylo měření výšky stromu, odhad stáří stromu apod. Poté následovalo již dlouho očekávané vyhlášení výsledků a závěrečný ceremoniál. Český tým obsadil skvělé třetí místo v národních týmech a Jiří Moucha zvítězil v mezinárodní části. Jeho úspěch umocnil třetím místem v mezinárodních týmech Marek Bartůněk.
Střední lesnická škola Žlutice se evropského finále soutěže YPEF účastnila i jako jeden ze spoluorganizátorů. Vítězům gratulujeme, děkujeme za skvělou reprezentaci školy a Karlovarského kraje a děkujeme žákům SLŠ Žlutice za pomoc při organizaci této prestižní mezinárodní soutěže.

Další aktuality

Hi20-inzerátStáhnout nabídkové-řízení-Hyundai-i20Stáhnout

Připomeňme si první ročník festivalu, který byl plný radosti a sounáležitosti. Všem ...

zápis-o-průběhu-a-vysledku volebStáhnout

Další aktuality